HARMONIKUS VILÁG * FENG SHUI

Bányász Imréné okleveles Feng Shui tanácsadó

A mandalákról

A mandala szó jelentése, kör, körív. Az ősi indiai szanszkrit nyelvből származtatják.
Használatára vonatkozóan az indiai kultúra és a buddhista tibeti szerzetesek által már régtől alkalmazott meditációs eszköz.
A kör a teljesség szimbólumaként, a kört kitöltő színek, formák, szimbólumok pedig a világot jelképező mindenség részeként alkotnak harmonikus egységet.
A mandala készítése közben, az alkotót ráhangolódása és elmélyedése segíti, hogy lecsendesítse gondolatait, hagyja letisztulni érzelmeit. Rálelhet olyan összefüggésekre, melyek segítik életútján.

A mandala készítésének számos változata létezik. Koronként és kultúránként eltérő ábrázolási és technikai megoldásokkal.
A színes homokszórt, a mozaik, a papír alapú, a textilre, falra, fára festett vagy az ólom üvegablak képektől egészen a mai kor műanyag fóliára és üvegmatrica alapra történő festéséig.

Az elkészült alkotással harmonizálhatjuk otthonunkat, munkahelyünket. A képre összpontosítva lazíthatunk, meditálhatunk, gyógyíthatjuk szellemünket, lelkünket és testünket.

A szimbólumokról

Az emberiség a különböző kultúráktól függően azonosan és eltérő módon, de már évezredek óta használ szimbólumokat. Ezek tartalmi és külső megjelenési vagy ábrázolási formái folyamatosan változtak, átalakultak. A Feng Shui rendszere is alkalmaz számos ismert és kevésbé ismert szimbólumot, melyek hatékony segítői sorsunk megértésében a rejtett üzenetváltásnak és a harmóniát teremtő térrendezésnek.

A mandalák a szimbólumokat és a jelképeket koncentrált és célirányos módon képesek életre kelteni a fény segítségével.

A színekről

A színek is rendelkeznek szimbolikus jelentéssel. Érzelmi és hangulati változásokat okoznak bennünk, hol pozitív, hol negatív irányban. Ezeket a hatásokat az élet számos területén alkalmazzák, a gyógyászatban színterápia néven vagy a lakberendezés során és a reklámiparban. Természetesen a színek jelentésének és hatásának ismerete a mandala készítése vagy alkalmazása közben segítségünkre lehet, hogy tudatosan és alkotó módon képesek legyünk kifejezni vagy visszaolvasni a bennünk rejlő energiákat és állapotokat.

ELÉRHETŐSÉGEK: e-mail: 1@harmonikusvilag-fengshui.hu, banyasz.imrene@gmail.com, Telfonszám: 06 20 236 32 88