HARMONIKUS VILÁG * FENG SHUI

Bányász Imréné okleveles Feng Shui tanácsadó

Kreativ Feng Shui ötletek

A Siker és a Gazdagság életterületét szeretném erősíteni...

Jó tanács!

Első lépés természetesen a pontosan kiértékelt alaprajz, hogy tudd hol van a lakásodban az erősíteni kívánt életterület.
Következzen a selejtezés, rendrakás, takarítás, tértisztítás és csak ezután alkalmazz szimbólumokat, melyekkel harmonizálni, erősíteni tudod az adott zónát.

A Siker és a Gazdagság életterületét szeretném erősíteni...

Tételezzük fel, hogy szereted a növényeket és szívesen gondozod őket, ezért ők hálából segítenek, hogy sikeres és gazdagabb légy mind szellemi, lelki és anyagi javak tekintetében.

Amit jelképez: a gazdagság minden szinten és a kiegyensúlyozott harmonikus állapot.

A Siker, Gazdagság életterülete Délkeleten található és az élet térképén a 4-es zóna jelöli.
Ezen a területen nagyon jól érzi magát a szobanövények közül a majomkenyérfa. Megszűri, tisztítja a helyiség levegőjét. Hálószobában segíti a mély és nyugodt alvást, fáradtság esetén a regenerálódást gyorsítja.

Helyezz el itt 4 darab zöld vagy kék színű kaspóban, 4 majomkenyérfát. A kaspó lehet még fából vagy rattanból készült is, ha azonban műanyag vagy kerámia edényre esik a választásod, a színe fontos, hogy kék, zöld vagy fekete legyen.

Tilos ezt a szimbólumot a fürdőszobában vagy a vécében alkalmazni, mivel ezeket a helyiségeket nem dekoráljuk!

Növényismeret, gondozási tudnivalók:

Majomkenyérfa (Crassula Ovata)

A varjúhájfélék családjába tartozó pozsgás növény. Dél-Afrikából származik, ahol a természetben sziklás domboldalakon található. Terebélyesen elágazó, bokros növény, törzse vaskos, húsos, barnás vékony kérgű. Ez idősebb korban felrepedezik és leválik. Levelei kerekded formájúak, élénk zöldtől egészen a sötétzöld színárnyalatokig, pirosas szegéllyel. Virágzata télen, a hajtáscsúcsokból fejlődik ki, sok apró, csillagszerű fehéres, halvány rózsaszínű változatban. Virágokat csak az idősebb példányoktól úgy 10 éves kortól reméljünk.
Alapvetően igénytelen növény. Kellemesen érzi magát a napfényes és levegős helyen. Fagymentes időszakokban elhelyezhető az udvaron vagy teraszon is. Legjobban a napsütötte szobát kedveli, itt szépen fejlődik. Beéri világos helyen a kevés napfénnyel is, ekkor azonban a levelek csak zöldek, a szép piros színeződés elmarad, sőt a hajtások megnyúlhatnak, gyengébbek lesznek.
Amennyiben megoldható a téli időszakban a hűvös (0-10 fok), napos hely a legmegfelelőbb számára, ezt azonban a szobában nehéz biztosítani, ezért tegyük a fűtőtestektől távoli és minél világosabb helyre.

Az öntözéssel kapcsolatban is igénytelen, csak akkor kell öntözni, amikor a földje kiszáradt, heti 1-2 alkalommal. A sok víztől a gyökérzete kirohad, felesleges növekedésnek indul, elvékonyodik a szára, vagy lehullajtja levélzetét. Esetenként a levelek permetezésével felfrissíthetjük növényünket, hiszen a pórusokon keresztül is képes vizet felvenni, ezáltal nem terheljük nedvességgel a gyökereket.

Amikor átültetésre szorul növényünk, mert kinőtte cserepét, válasszunk egy mérettel nagyobb cserepet. A szokásos pozsgás földkeverék itt is megfelelő, fele-két harmada föld, a többi durva homok vagy kavics.

ELÉRHETŐSÉGEK: e-mail: 1@harmonikusvilag-fengshui.hu, banyasz.imrene@gmail.com, Telfonszám: 06 20 236 32 88